Bereidingstijd: 2 uur + 40 min (Inclusief twee uur opstijven in de koelkast)
Wat heb je nodig voor 1 portie: (inclusief garnering) - 60 gram havermout - 20 gram roomboter - 50 gram hazelnoten - 100 gram dadels - 1 tl kaneel - 6 el honing - 4 blaadjes gelatine - 200 gram magere kwark - 365 gram aardbeien - 125 gram blauwe bessen - 2 el kokosrasp - 124 gram frambozen Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. (springvorm van ongeveer 30 centimeter). Vermaal de havermout en meng vervolgens de havermeel met de roomboter, hazelnoten, dadels, kaneel en 3 el honing door elkaar in de keukenmachine tot een dik beslag. ! Let op ! Gebruik niet alle hazelnoten en honing wanneer je er nog wil gebruiken voor de garnering. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan met een lepel. ! Tip ! Wanneer het beslag te plakkerig is, kun je de lepel het beste een beetje nat maken. Bak de bodem 20 min in de oven, vervolgens goed laten afkoelen. Leg de gelatine in koud water en laat 5 min weken. Mix ondertussen de kwark, een deel van de aardbeien, een deel van de blauwe bessen, kokos en overige honing in een blender door elkaar tot een glad geheel. (Alles wat je overhoudt aan fruit wordt gebruikt voor de garnering) Verwarm 4 el water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat deze vervolgens oplossen in het kokende water. Meng de gelatine goed door het glad kwark mengsel. Verdeel vervolgens het totale mengsel over de bodem. Laat vervolgens de taart 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overige aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Voedingswaarde per portie: 228 kcal 7 gram vet 38 gram koolhydraten (waarvan 30 gram suikers) 5 gram eiwit 4 gram vezels
Comentários