KIPBURGER MET FRIETJES
Bereidingstijd: 50 min
Wat heb je nodig voor 1 portie: - 200 gram zoete aardappels - 5 gram Hellmans’ mayonaise light - 50 gram rucola melange - volkoren broodje - 25 gram komkommer - krokante kipschnitzel (100 gram) - 4 cherry tomaatjes - zout - 30 gram griekse yoghurt - peper - dille kruiden - olijfolie 2 el - bieslook kruiden Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt ondertussen de zoete aardappel in reepjes. Verdeel ze over een ovenschaal en sprenkel hier 1 el olijfolie overheen met een snufje zout. De aardappelreepjes moeten 40-50 min in de oven. Ondertussen wordt de salade bereidt. Leg de rucola melange op een bord, snijdt de komkommer en 2 cherry tomaatjes.
De yoghurt saus dip voor de sla maak je zo: - doe in een kommetje 30 gram griekse yoghurt. Doe hier 5 gram mayonaise light bij. Mix dit met peper, zout, dille en bieslook. En klaar is het sausje. Bak vervolgens de kipschnitzel zoals aangegeven op de verpakking. Snijd het broodje door de helft, beleg met sla en 2 cherrytomaatjes en leg de kip ertussen. Vervolgens haal je de frietjes uit de oven en serveer je evt met wat mayonaise light. Voedingswaarde per portie: 1025 kcal 54 gram vet 100 gram koolhydraten (waarvan 15 gram suikers) 33 gram eiwit 15 gram vezels
Comments